Бирата пази от деменция

66
Бирата пази от деменция

И Паркинсон

Съставка на бирата спасява от деменция и Паркинсон. Чудодейното съединение се нарича ксантогумол и отдавна привлича вниманието на специалистите.

То е известно със своите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Освен това ксантогумол е полезен за сърдечно-съдовата система, уверява Zee News, цитирани от БГНЕС.

Учени от Американското химическо дружество предполагат, че окислителното увреждане на нервните клетки води до невродегенеративни болести. Ксантогумол обаче е способен да защити клетките на мозъка от такива увреждания. Вероятно той може да забави развитието на такива болести като Алцхаймер и Паркинсън.

Друго изследване, извършено неотдавна, показа, че здравият сън спомага да се избегнат проблемите с мозъка в напредналата възраст. Ако човек спи пълноценно по 8 часа, болестта Алцхаймер едва ли ще го споходи. Изследванията показали, че здравият сън помага на мозъка да обработи и събере в едно спомените от изминалия ден и по този намин да засилва паметта и тренинга на мозъка.Добави коментар