Без значение дали е био?

112
Без значение дали е био?

Храните, при които няма разлика дали са био или не

Авокадо
Авокадото е просто пример - всички плодове и зеленчуци с достатъчно дебела кора, която се отстранява при консумация, са „безопасни” и без задължително да са био производство. Важно е да помните, че трябва да измиете добре кората, дори когато я отстранявате, за да е сигурно, че няма да пренесете нищо нежелано от нея към сърцевината на плода (или зеленчука).


Яйца
По принцип и „не-свободните” кокошки не се хранят с опасни за здравето ни продукти, а и по правило на тях не им се дават каквито и да е добавки и хормони за растеж. Освен това е доказано с проучване, че нивото на „замърсеност” на фабричните яйца не е по-високо от това при „свободните” кокошки.


Замразени храни
Рискът от вредни химикали се повишава при високи температури, а замразените храни имат точно обратния ефект. Вероятността да приемете вредни химикали посредством замразени храни е изключително малка.


Подправки
Дори и да сте изключителен фен на подправките и да ги слагате щедро в храната си, количеството им все пак остава достатъчно малко, за да представлява какъвто и да е риск за здравето ви.Добави коментар