Без захар, без бръчки

183
Без захар, без бръчки

Захарта състарява кожата в пъти повече, отколкото продължителното излагане на слънце

Всяка година милиони жени харчат огромни суми, за да подмладят и освежат кожата си. Оказва се обаче, че дамите дават не по-малко пари и за сладки изкушения, които според британско проучване са враг номер едно на хубавата кожа.

Британски дерматолог разкри, че захарта състарява кожата в пъти повече, отколкото продължителното излагане на слънце. "Когато разпитвам клиентките си за хранителния режим, който спазват, често откривам две основни прилики между всички тях: лошо хранене и прекомерна консумация на захар", коментира дерматологът Брайън Стийн.

Все повече експерти твърдят, че това, с което храним тялото си, е това, което наблюдаваме върху кожата си. Връзката между храната и вида на кожата е предмет на изследване сред много дерматолози. Повечето от тях са категорични, че колкото по-малко захар приемаме, толкова по-малко бръчки ще забелязваме върху лицето си.

Връзката между захарта и преждевременното стареене се крие в процес, наречен "гликиране". Той се проявява в организма при повишени нива на кръвната захар. Плодовете, най-вече ябълките, съдържат голямо количество антиоксиданти и това допълнително подпомага подхранването на кожата, посочва БГНЕС.Добави коментар