Без мармалад за закуска

168
Без мармалад за закуска

Предимно плодове и зеленчуци в детските градини

Филиите с мармалад за следобедна закуска в забавачките ще останат в историята. За сметка на тях обаче в менюто на малките ще бъде въведено задължително пето хранене, съобщава в. „Стандарт”.

От Националния център по опазване на общественото здраве предвиждат до лятото детските градини да имат нов рецептурник, по който ще изготвят менюто на хлапетата. В него ще има 400 рецепти.

Планира се от менюто на малчуганите да отпаднат готовите закуски като кифли, тутманици и банички. Вместо тях ще се наблегне на зеленчуците, плодовете, ядките и рибата. Забранени ще са и подсладените безалкохолни напитки и пържените храни.

Специалистите ще махнат от менюто за следобедна закуска филиите с масло и кашкавал, но все пак хлапетата ще похапват сандвичи. Те обаче ще са от пълнозърнест хляб с извара или пастет. Към тях задължително ще се дава и зеленчук.

Месото в основните ястия ще бъде обезкостено, а супите ще са от зеленчуци. Медът ще е сред продуктите, които ще се включат в новите рецепти за децата. Новата наредба за храненето трябва да е готова до 2 седмици.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bgКоментари

Коментар: 6
1zqjqj'"(){}:/1zqjqj;9

Коментар: 5
Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjqj'"(){}:/1zqjqj;9

Коментар: 2
Без мармалад за закуска

Горките деца :), това меню да не е мислено от блондинка, която има нужда да отслабва и според нея то е здравословно. Децата ще станат анорексици като им дават гадни и безвкусни гадости.... пфффф филия с извара може да те накара да намразиш храната завинаги. А пастета със смлените кожи и копита? :D Откъде ще имат енергия тези деца, все нещо сладичко трябва да хапват. Пълно зърнестият хляб в БГ е пълна скръб между другото, трудно е да намериш истински, а за детските градини едва ли ще се престараят да търсят :(

Коментар: 1
Без мармалад за закуска

А някой ще ми разясни ли какво точно означава думата „специалист“ ??? Изобщо как ще се следят карбохидратите, например..........??? Отново си говорим глупости, нали?


  • 1

Добави коментар