Бърза вечеря в гювеч

214
Бърза вечеря в гювеч

Четири вкусни рецепти

Бърз гювеч
Продукти:
5 сварени картофа, нарязани на едро, 1 глава лук, 1 чаша нарязана шунка, 1 червена чушка, нарязана на пръстени, 1 шепа гъби, топено сирене, 1 чаша настърган кашкавал, краве масло
Начин на приготвяне: Всички продукти се подреждат в гювеч на пластове, тук-там се добавя масло. Поръсва се обилно с настъргания кашкавал. Пече се без капак, на силна фурна за около 15-20 минути.

Гювеч със суджук
Продукти:
3 парчета суджук, 1 кг картофи, 3 глави лук, 6 с.л. доматено пюре, 2 чушки, 2 моркова, 1 к.ч. мазнина, червен пипер, сол, чубрица, 1 ч.ч. червено вино
Начин на приготвяне: Нарежете зеленчуците и суджука на едри парчета. На дъното на глинен гювеч изсипете половината от мазнината. Изсипете зеленчуците и суджука и полейте с останалото количество мазнина и доматеното пюре, разтворено в 2 ч.ч. гореща вода. Добавете подправките на вкус, залейте с виното, объркайте леко и похлупете плътно. Печете гювеча със суджук за 1 час на около 220 градуса.



Гювечета с кус-кус
Продукти:
250 гр шунка, 250гр кашкавал, 7 яйца, 100 гр кус-кус, 200 гр гъби, 100 гр сирене, 100 гр масло, 1 морков, 3 домата, магданоз, черен пипер
Начин на приготвяне: Кус-кусът и морковът на кубчета се сваряват в подсолена вода с няколко капки олио и се отцеждат. Шунката, кашкавалът, сиренето и доматите се режат на кубчета. Гъбите се режат на кубчета и пържат в масло. Всички продукти се смесват заедно с 1 сурово яйце, сол, магданоз, черен пипер и маслото от гъбите. Сместа се разпределя в 6 гювечета. Запичат се във фурна, накрая се чуква по 1 яйце на всяка купичка и се запича до забулване на яйцето.

Тарикатско сирене
Продукти:
350 гр обезсолено сирене, 50 гр луканка, 1 яйце, 1 домат, 10 гр краве масло, 1 люта чушка, 1 щипка чубрица
Начин на приготвяне: Гювечето за печене се намазва с маслото, дъното му се покрива с половината от нарязания на филийки домат. Натрошава се половината от сиренето, прибавя се половината от луканката и процедурата се повтаря до изчерпване на продуктите. Най-отгоре се слагат останалите резени домат, подправя се с чубрицата и се счупва яйцето. Пече се в предварително загрята фурна за 10-15 минути при температура 180-200 градуса. Сервира се с люта чушка.



Добави коментар