Бърза вечеря с вкусни брускети

1187
Бърза вечеря с вкусни брускети

Да употребим стария хляб

Резени хляб, намазани със зехтин и чесън - брускетите са се появили в Италия още през 15-ти век. Впоследствие те се превръщат в идеалното предястие, като всеки добавя върху тях нещо по свой вкус. Опитайте нашите предложения.

Брускети на тостер
Продукти:
филийки стар хляб, зехтин, 2 домата, 10 черни маслини, 2 скилидки чесън, бял пипер, риган, босилек, лимонов сок
Начин на приготвяне: Изпичаме тънки резени хляб в тостера. Веднага след това ги покриваме обилно със зехтин. Обелваме доматите, отстраняваме семките и ги нарязваме на ситни кубчета. Обезкостяваме маслините и ги нарязваме на дребно. Счукваме и две скилидки чесън. Смесваме маслините, чесъна и доматите, подправяме с бял пипер, сух риган, босилек. Прибавяме отново зехтин и лимонов сок, разбъркваме добре. Разпределяме тази смес върху изпечените филийки.

Брускети с риба
Продукти:
хляб, 1 лимон, 8 скилидки чесън, 100 гр масло, 1 връзка копър, 40 мл зехтин, пармезан, сол на вкус, пушено филе от сьомга, 1 домат, маслини без костилка, каперси, щипка черен и щипка бял пипер
Начин на приготвяне: Копърът и лимонът се нарязват на едри парчета и заедно с чесъна, разтопеното масло и зехтина се пасират до получаването на хомогенна смес. Намазват се с дебел пласт приготвените филии и се поставят под грил да се запекат. След 1-2 минути се изваждат и поръсват с пармезана. Връщат се и запичат още 20-30 секунди.



Брускети с патладжан
Продукти:
1 патладжан, 200 гр извара, 5 с.л. заквасена сметана, 2 с.л. кисело мляко, 2 скилидки чесън, 4 стръка магданоз, сол
Начин на приготвяне: Обелете и нарежете патладжана на филийки. Поръсете го със сол и разпределете на поднос всяка филийка по отделно, като наклоните съда леко, за да може, когато черният горчив сок се отдели, да се стече от патладжана. Оставете за около 15-20 минути. Като видите отделения сок, подсушете всяка филийка и нарежете на малки кубчета. Запечете кубчетата върху хартия за печене на 200 градуса за около 20-25 минути. Оставете да изстине. Междувременно размесете изварата, сметаната и киселото мляко до гладка смес. Добавете пресованите скилидки чесън, солта и наситнения магданоз. Последно сложете кубчетата изпечен патладжан и разбъркайте добре. Разпределете върху препечените филийки.

Брускети със сирене рикота
Продукти:
8 филии xляб, 2 c.л зexтин, 300 гp чери дoмaти, 1 c.л тeчeн мeд, 300 гp cиpeнe pиĸoтa, лиcтa oт бocилeĸ
Haчин нa пpигoтвянe: Πpeпeчeтe филиитe в тocтep. Зaгpeйтe зexтинa и зaдyшeтe дoмaтитe oĸoлo 2 минyти. Дoбaвeтe мeдa и зaдyшeтe oщe eднa минyтa. Maxнeтe тигaнa oт oгъня и oвĸyceтe. Cлoжeтe дoмaтeнaтa пacтa въpxy филиитe, пpeдвapитeлнo нaмaзaни cъc cиpeнeтo. Πocипeтe c нapязaни лиcтa бocилeĸ зa yĸpaca и apoмaт.

Брускети с топено сирене
Продукти:
франзела, зехтин, 3 скилидки чесън, 200 гр топено сирене, розмарин
Начин на приготвяне: Нарежете франзелата на филийки. Натъркайте ги със зехтин и чесън. Върху всяка филийка сложете парченце топено сирене, поръсете с розмарин и сложете брускетите да се запекат.



Добави коментар