Бърза вечеря с кренвирши

441
Бърза вечеря с кренвирши

Уморена си, а семейството е гладно?

Уморена си след дълъг работен ден, а тепърва трябва да нахраниш домочадието? Пробвай ето тези бързи рецепти с кренвирши.

Пикантни спагети
Продукти:
300 гр спагети, 200 гр кайма, 200 гр кремвирши, 150 гр кашкавал, 1 глава лук, 4 кисели краставички, 10 маслини, 8 листа босилек, маойноза, кетчуп, чубрица, кимион, черен пипер, лют червен пипер, сол, 1 щипка захар
Начин на приготвяне: Лукът се нарязва на ситно и се запържва заедно с каймата. Когато каймата стане на "пясък", се добавя доматеният сок. Поръсвате със сол, захар, чубрица, кимион, черен пипер, лют червен пипер и нарязаните листа от пресен босилек. Сместа се оставя да поври за около 10 - 15 мин. След това към нея се прибавят нарязаните на кубчета кренвирши, кисели краставички и маслини. Разбърквате и оставяте да ври още около 10 мин. Спагетите се сваряват в подсолена вода. Изцеждат се и се разделят на порции. Върху всяка порция се изсипва част от соса, без да се разбърква. Поръсват се с настърган кашкавал. По желание може да украсите с майонеза и/или кетчуп.



Бързи гювечета
Продукти:
6 кренвирша, 2 наденици, 350 гр сирене, 200 гр кашкавал, 6 яйца, 1 ч.ч. доматен сок, 3 с.л. олио
Начин на приготвяне: Редим във всяко гювече натрошено сирене, кренвирша и наденицата, нарязани на кубчета или кръгчета, доматен сок и отгоре чукваме 1 яйце. Върху него стържем кашкавал. Поливаме с лъжицата малко олио. Така приготвените гювечета печем до порозовяване и сервираме топли.



Влюбени сърца
Продукти:
180 гр кренвирши, 2 яйца, 20 гр маслини, 100 гр сирене, 100 гр кашкавал
Начин на приготвяне: Разрежете кренвиршите по цялата дължина, като започнете от единия край и стигнете на 2 сантиметра от другия. Двете разделени половинки от първия край хванете и извийте така, че целият кренвирш да образува сърце. За да се съединят, забодете клечки за зъби. Така оформените кренвирши поставете в намазана с олио тавичка. Във всяко сърце чукнете по едно яйце, около него натрошете малко сирене и настържете кашкавал. Отгоре сложете маслинка и по желание полейте с доматен сок или поръсете с червен пипер. Запечете в умерена фурна до втвърдяване на яйцата и леко порозовяване. Сърцата може да сервирате заедно, закачени едно за друго или в отделни чинии върху зелена салата.



Кренвирши със сирене
Продукти:
500 гр кренвирши, 30 гр масло, 250 гр сирене крема, 40 гр квасена сметана, 4 яйца
Начин на приготвяне: Нарежете кренвиршите на колелца с дебелина 2-3 сантиметра. Наредете ги в тавичка, покрийте ги с маслото. Запечете във фурната 10 минути. Междувременно разбийте с миксер сиренето и сметаната. Прибавете едно по едно яйцата, посолете на вкус и продължете да разбивате, докато се получи пухкава смес. Залейте горещите кренвирши и запечете още малко, но вече на изключена фурна.



Добави коментар