Бърза и лесна крем супа от тиквички

332
Бърза и лесна крем супа от тиквички

Подходяща и за малки готвачи

Крем супата от тиквички е идеална за моментите, в които искате да приготвите нещо за 15 минути. Подходяща е и за най-младите готвачи.

Вкусът ѝ носи типичния вкус на тиквичките, а за разлика от класическата супа от тиквички, е по-плътна и по-засищаща заради добавените масло и сирене. Винаги можете да впечатлите семейството или гостите си, посочва вестник Стандарт.

Необходими продукти:

тиквички - 1 кг

картофи - 1 брой

чесън - 3 скилидки

сирене - 100 грама

краве масло - 1 супена лъжица

копър - 1/2 връзка



Начин на приготвяне:


Обелвате и нарязвате тиквичките и картофа на едри парчета и заедно със скилидките чесън ги слагате да врат в подсолена (около 1 равна чаена лъжица сол) вода. Варите зеленчуците до омекване на картофите. След като са добре сварени, ги изваждате от бульона, в който са врели и ги пасирате до хомогенна смес. Добавяте сиренето и маслото и отново пасирате – с кухненски робот или пасатор.

Към получената смес добавяте от бульона, в който са врели зеленчуците. Количеството на добавения бульон зависи от това, колко гъста искате да стане вашата крем-супа. Връщате отново на котлона, за да заври за 1-2 минути. Сваляте супата от огъня и докато е топла, добавяте ситно нарязания копър, след което разбърквате добре. Преди сервиране може да добавите и няколко крутона.

Добави коментар