Бърза храна = депресия

131
Бърза храна = депресия

Ако ядете бърза храна, е много вероятно да се депресирате

Вероятността да развият депресия е с 51% по-голяма при хората, които ядат бързи храни и готово изпечени продукти, в сравнение с тези, които рядко посещават заведения за бързо хранене или въобще не го правят, показват резултатите на ново проучване, публикувани от EurekaAlert!.

Проучването свързва консумацията на бързи храни (като хамбургери и пица), както и на печени продукти (като понички и кроасани) с хора, които имат поставена диагноза депресия или употребяват антидепресанти.

Авторите на проучването са стигнали до извода, че колкото повече бързи храни консумира човек, толкова по-голям е рискът да развие депресия, съобщи profit.bg. В проучването са участвали 8 964 души, които преди това никога не са били диагностицирани с депресия и не са вземали антидепресанти.

Състоянието им е било оценявано в продължение средно на 6 месеца, като на 493-ма от тях е била поставена диагноза депресия или пък са започнали да пият антидепресанти.

Авторите на проучването заключават, че са необходими още изследвания, но приемът на този тип храни трябва да се контролира заради техния ефект върху физическото и умственото състояние на човека.Добави коментар