Българинът набляга на колбасите

31
Българинът набляга на колбасите

И купува най-евтините

През последните две години трайно се е променила тенденцията за консумация на месни продукти и вместо на деликатесните продукти, българите все повече наблягат на възможно най-евтините малотрайни колбаси.

Според председателя на Асоциацията на месопреработвателите в България Кирил Вътев българите се хранят с най-нискокачествените и евтини колбаси, а причината, разбира се, са ниските доходи на населението. Все пак експертът беше категоричен, че колкото и евтин да е даден продукт, той няма как да навреди на здравето ни, или поне, ако се консумира еднократно.

По думите на Вътев, ниската себестойност на някои от месните изделия не се дължала на използването на некачествени съставки, какъвто мит битува в обществото, а по-скоро на по-голямото количество соя, която се добавя в тях.

В условията на свит пазар и при новата по-висока цена на електроенергията у нас е въпрос на време да поскъпнат и месните продукти. Това най-вероятно ще се случи през септември, прогнозира Вътев, а цената щяла да скочи с около 2%, съобщи ТВ7.Добави коментар