Бактерия и в пилешкото

123
Бактерия и в пилешкото

Измества салмонелата в топлите дни

Опасна бактерия атакува птичето месо, което може да достигне до търговската мрежа. "Кампилобактер" е името на заразата, която измества салмонелите в летните дни, съобщи Нова телевизия.

След консумация заразеното месо може да предизвика стомашно-чревни неразположения. За това предупреждават учените от Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Какво ли не чухме последните месеци за пилетата - напомпани с големи количества вода, третирани с антибиотици и хормони и инжектирани със соли и разтвори. Сега се появи и опасна бактерия, която е вредна за хората.

В търговската мрежа все още не са и чували за Кампилобактерията, която може да съдържа пилешкото месо.

Една от причините за разпространението на Кампилобактерията е неправилното съхранение на месото в магазините, твърдят специалистите.

У нас засега няма регистриран случай на заболял от бактерията, но миналата година в Европа са били заразени над 200 хиляди души. Заболяването дори може да застраши човешкия живот.

Изключително важно е да варим и печем по-дълго време пилешкото месо, което купуваме, колкото и сигурни да сме в производителя.Добави коментар