Бадемите пазят от рака

88
Бадемите пазят от рака

Бадемите са естествено защитно средство срещу онкологичните заболявания

Бадемите са естествено защитно средство срещу онкологичните заболявания. Това се дължи на съдържащия се в тях витамин В17, който не позволява на клетките да се видоизменят. Той е познат още под наименованието амигдалин и е изграден от две захарни молекули. Точно съдържащият се в него цианиден компонент уврежда и унищожава туморните образувания още на клетъчно ниво.

Много специалисти смятат, че този витамин е ключът в борбата с коварната болест. Пречистената форма на витамин В17, известна като лаетрил, се прилага под формата на инжекции или орално за лечение. За момента това вещество е забранено за ползване в САЩ поради необходимостта от допълнителни изследвания.

Доказан факт обаче е, че при народите, които се хранят с храни, богати на витамин В17, ракът е почти непознат, посочва вестник "Монитор".

Пример за това са жителите на долината Хунза, намираща се на границата между Пакистан и Индия, за които бадемите, кайсията и нейните костилки са неизменна част от храната. Във въпросните костилки също се съдържа раковоубиващото вещество. Населението от долината Хунза всяка година, още с напъпването на кайсиевите дървета спират да консумират храна и единственото, което приемат, е специална напитка, приготвена от вода и сушени кайсии.Добави коментар