Бадемите идеални за диета

63
Бадемите идеални за диета

Няколко бадема на ден могат да бъдат перфектната закуска

Няколко бадема на ден могат да бъдат перфектната закуска, която да предпази от заболявания по време на диета. Тези ядки съдържат много протеини и потискат апетита, а са и много полезни за здравето на сърцето.

Те са пълни с полезни мазнини и витамин Е, който предпазва от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи и болестта на Алцхаймер. Това се казва в резултатите от 6 проучвания, представени от специалисти по храненето в Сан Диего, САЩ.

При хората с риск от диабет или за диабетиците, бадемите регулират нивото на кръвната захар. Тези ядки са богат източник на минерали, които са полезни за костите. Магнезият е важен за мускулите, нервите и кръвното налягане, посочва БГНЕС.

При едно от изследванията, проведено от Университета в Луизиана сред 24 808 души, е установено, че редовният прием на бадеми води до подобряване на психическото състояние. При умерен прием на ядките не се стига до затлъстяване, въпреки наличието на голямо количество мазнини в тях.

След 6-седмична диета, в която са включени бадеми, се забелязва намаляване на обиколката на талията и стопяване на мазнините в организма. Предварителните резултати посочват, че намалението на мазнините в тялото, благодарение на приема на бадеми, води до спад на риска от метаболитен синдром и на шанса от сърдечни заболявания.Добави коментар