Агнешко от Уругвай

90
Агнешко от Уругвай

Посрещаме Великден с вносно агнешко

Българите ще посрещнат Великден с агнешко от Уругвай и Нова Зеландия. Крехката мръвка родно производство е кът по магазините, затова пък масово се предлагат меса от екзотични държави.

Цените на вноса от Южна Америка - Аржентина, Бразилия, Уругвай и Нова Зеландия, се движат между 15 и 20 лв., в зависимост от вида на месото. Купувачите трябва да бъдат доста внимателни, когато пазаруват, предупреждават търговците.

В момента много от дискаунт веригите и магазините от типа "кеш енд кери" продават месото на по-висока цена от търговците, които традиционно смятаме за по-скъпи. Например в някои от големите вериги килограм вносно агнешко излиза 19.90 лв., а в магазин на дребно килограм цяло агънце е 11.90 лв.

Повечето от вносните меса са вакуумирани или замразени, въпреки това хората ги купуват, ако нямат възможност да обикалят в търсене на месо родно производство, казаха продавачите. Тези, които могат да пътуват и да вземат агънце направо от кошарата, предпочитат да наобиколят фермите в Странджа.

Въпреки че там се шири зараза от шап, районът е предпочитана дестинация заради по-ниските цени, съобщава dartsnews.bg. Килограм живо тегло в района се продава за 4 лв., а в останалите региони е двойно по-скъпо.

 Добави коментар