7-те супер храни на Пиер Дюкан

526
7-те супер храни на Пиер Дюкан

Въпреки че диетата на Дюкан бе обявена за лоша, в нея присъстват няколко суперхрани, които си заслужават

Със сигурност сте чували за диетата на френския лекар Пиер Дюкан. Напълно възможно е дори вече да сте я изпробвали върху себе си. Въпреки че през 2013 година диетата на Дюкан бе обявена от американски специалисти за лоша, в нея присъстват няколко суперхрани, на които си заслужава да обърнете внимание.

Те притежават изключително полезни свойства. Благодарение на съдържащите се в храните протеини, сложни въглехидрати, фибри, витамини и антиоксиданти, те очистват организма ни от вредните вещества, помагат за свалянето на натрупаните излишни килограми и ни зареждат с енергия.

1. Овесени ядки

Вижте още: 10 начина да свалим 5 килограма

Те лежат в основата на диетата на Дюкан. Овесените ядки забавят усвояването на бързите въглехидрати и водят до загуба на калории.

2. Агар-агар

Ефективен продукт за отлабване, тъй като намалява скоростта на усвояване на захарта и нивото на холестерола.

3. Годжи бери

Богати на антиоксиданти и минерали, тези плодове спират преждевременното стареене.

4. Конжак

Незаменимо средство за борба с излишните килограми. Не съдържа глутен.

5. Ленено семе

Богато на Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, лененото семе защитава клетките от преждевременно стареене, регулира обмяната на мазнини и стимулира работата на полезните бактерии, виреещи в червата.

6. Нискомаслено какао

То е естествен антиоксидант, в чийто състав присъстват кофеин и теобромин – вещества, които намаляват чувството на умора, повишават настроението и физическата работоспособност.

7. Ревен

Нискокалоричното растение повишава съпротивителните сили на организма в борбата с различни инфекции и укрепва имунитета.Добави коментар