6 решения срещу миризмата в хладилника

72
6 решения срещу миризмата в хладилника

Поддържането на добра хигиена е лесно с няколко прости трика

Неприятната миризма може да се дължи на ред причини: не сте опаковали по подходящ начин част от продуктите, забравили сте, че срокът на годност е изтекъл преди седмица, оставили сте храна в хладилника по време на продължително отсъствие от дома и т.н.

Каквато и да е причината, определено не сте търсели този резултат. Време е да се избавите от него!

Преди да решите да дотърчите до магазина и да купите специални продукти за отстраняване на неприятна миризма в хладилника, пробвайте с подръчни средства:

1/ Измийте стените на хладилника с оцет или спирт.

2/ Поставете на лавица половин чаша смляно кафе – то притежава свойството на улавя миризмите.

3/ Още един начин за унищожаване на неприятна миризма – активен въглен. Необходими са ви 20-40 таблетки. Стрийте ги и ги сложете в чинийка на лавица в хладилника. Препоръчително е през 2 седмици да вадите активния ъгъл и да го запичате за десетина минути в печката на 180 градуса. След това отново го върнете в хладилника.

4/ На всяка лавица може да поставите по филия хляб – той също поглъща миризмите.

5/ Добра идея е да поставите в хладилника и чаша с прясно изцеден сок от лимон. А защо не и кора от лимон или друг цитрусов плод.

6/ Друг трик е да поставите половин ябълка, сол, сода.

Накрая ще ви посъветваме, с цел избягване на появата на неприятна миризма, редовно да правите ревизия на съдържанието на хладилника. Добра практика е продуктите да се съхраняват в контейнери и като минимум да увивате в найлоново фолио храните, да ги сортирате и да следите срока им на годност.Добави коментар