6 храни, които гонят никотина от тялото ни

395
6 храни, които гонят никотина от тялото ни

Давай, мамо, гризни!

Пушенето определено вреди на човешкото здраве. Това не е новина, а всеизвестен факт. Никотинът убива бавно, повреждайки сърдечно-съдовата и дихателната системи. Освен това, дори и да спрете цигарите, опасното вещество остава в организма ви и продължава да ви вреди. Няколко храни могат да изведат никотина извън тялото ви. Съставихме списък от 6 продукта, които са много полезни, а и любими.

Броколи
Пушенето намалява нивото на витамин С в тялото. Броколито, от своя страна, е богат източник на витамина. Консумарайте го, за да избегнете многобройните вреди от никотина.

Портокали
Те отново са добър източник на витамин С. Редовната консумация на портокали ускорява метаболизма и процесите на изчистване на организма.

Морковен сок
Ако пушите, трябва да знаете едно – след всяка цигара никотинът се задържа в тялото ви в продължение на 3 дни. Това вещество много лошо се отразява на здравето на кожата. Морковеният сок е богат на витамини А, С, К и Б, които доказано повлияват добре процеса на извеждане на никотина от организма.

Спанак
Той е един от най-препоръчваните зеленчуци в наши дни. Не единствено заради богатия си състав на витамини, но и заради съдържанието на фолиева киселина.

Киви
Този плод успешно гони никотина от тялото. Кивито е богато на витамини А, С и Е. Когато пушите, нивото на тези витамини спада.Вода
Пушенето обезводнява тялото. Според много изследователи, колкото повече вода пиете, толкова по-лесно ще се откажте от вредния навик да пушите и ще се избавите от никотина в тялото си.Добави коментар