5 вълшебни храни за стройна фигура

818
5 вълшебни храни за стройна фигура

Направете метаболизмът си перфектно функциониращ

Предлагаме ви набор от диетични храни, с които можете да обогатите ежедневното си меню. Те съдържат много полезни вещества, а освен това могат да се похвалят със свойството да засищат и предпазват организма от трупане на излишни килограми.

Напълнете хладилника си с органични храни, които са богати на витамини и минерали и си подарете перфектно функциониращ метаболизъм, съветва woman.bg.

Бразилски орехиТези ядки зареждат с енергия и подобряват обмяната на веществата в организма. Поради високото си съдържание на селен бразилският орех ще ви осигури енергия за целия ден. Заменете сладките десерти, чието гориво е бялата рафинирана захар и бързите въглехидрати, с тези вкусни ядки.

ЛещаЛещата съдържа високо количество витамини, желязо и фибри. Ето защо е задължително да включите ястия, приготвени с леща, в седмичното си меню. Не избягвайте бобовите варива, а ги предпочитайте! Те набавят на организма протеин и чистят мазнините от организма.

Кисело зелеМногобройни проучвания доказват магическия ефект на киселото зеле върху нашия организъм, който допринася за формирането на здрави бактерии в стомаха и червата ни. От съществено значение е да включите този хранителен продукт в седмичното си меню.

Кълнове от люцернаКълновете действат вълшебно на метаболизма. Тази храна е богата на витамини A, B, C и K, магнезий, желязо, цинк и калций. Приемайте ги като съставка в салатата си и заредете организма си с енергия и здраве, без да трупате складове с калории.

ФурмиОвладейте апетита си за сладко с помощта на шепа фурми. Тези вкусни плодове са богати на магнезий, калций и други витамини. Фурмите са страхотна сутрешна или следобедна закуска, която ще даде на тялото ви необходимите му протеини и естествени захари.Коментари

Коментар: 4

До номер 2.. Ти добре ли си бе ? Знаеш ли тия храни колко са полезни!? Бразилските орехи стига да ги ядеш сурови няма да навредят на фигурата! Богати са на калории и мазнини, но те не са вредни, а естествени и полезни!!! А за фурмите просто не мога да повярвам какво изплещи... ТОВА СА ЕСТЕСТВЕНИ ЗАХАРИ!! Как ще е по-добре да изядеш 1 шоколад пред един сушен плод!? Боже колко прости хорица има! То по твойта логика нищо не трябва да ядем че да сме слаби ахахахаха

Коментар: 3

Защо има дебели вегетарианци ? Аз например, без месо и шоколад не мога. Но и без спорт не мога. Зеленчуците са само за гарнитура.

Коментар: 2

с тази статия ще убиете и последната възможност на някого за хубава фигура? 1-во за всеки човек е строго индивидуално какво му влияе добре и какво не, от кое пълнее и от кое не... 2-ро..малко факти -бразилските орехи са висококалорични, и не стават за наяждане...а и ако бяха за отслабване бразилките нямаше да са толкава едри, нали? -лещата води до запек... трябва да е с много мазнина, с което пък се обезсмисля -кисело зеле... води до запек и газове. ако беше полезно селяните щяха да са много слаби -люцерна...не знам питайте кравите :D -фурми... наясно ли сте колко захари са се концентрирали в тия сушени плодове, и колко калории... по-добре 1 шоколад тази "диета" може да ви "подобри" фигурата..да

Коментар: 1

tez brazilski orehi...prili4at na fystyci bre!?:D


  • 1

Добави коментар