5 причини да ядем авокадо през зимата

448
5 причини да ядем авокадо през зимата

За силна имунна система и горещи нощи

Авокадото е продукт, който можете да съчетаете практически с всяко ястие. Например, можете да допълните салата или пък да обогатите закуската си. Има поне 5 причини да ядете авокадо през зимата.

Витамин Е

Авокадото е задължителна храна през зимата, тъй като съдържа рекордно количество витамин Е, който е ценен за защитата на клетките от разрушителното действие на вирусите. Освен това витаминът ни дарява с по-дълга младост.

Памет

През зимния период често ни наляга умора. Авокадото подобрява паметта, възстановява нервната система, отстранява сънливостта и раздразнителността. Затова заедно с чашата чай сутрин, грабвайте и едно авокадо.Имунитет

До края на зимата има още много време, а вие успяхте до този момент да се разболеете два-три пъти, нали? Авокадото може да се пребори с отслабналия ви имунитет. В този продукт се съдържа витамин С – а той е много ценен в периоди от годината, когато върлуват простудни заболявания. Не ни вярвате? Пробвайте като разрежете авокадото. След 1-2 минути само ще забележите, че то се окислява като ябълка. Ако искате да съхраните добрия вид на авокадото, задължително го покапете с малко сок от лимон.

Храносмилателна система

Авокадото е отлично средство при запек. Освен това нормализира храносмилането. Но като при всяко нещо, консумирайте го с мяра. В авокадото се съдържат около 160 калории в 100 грама.

Страст


Нямате сили за страстна зимна вечер? Пригответе си вечеря с авокадо. Малцина знаят, че този продукт е отличен афродизиак. В Древността са го използвали често при лечението на импотентност.Добави коментар