5 причини да пиете зелен чай по-често

125
5 причини да пиете зелен чай по-често

По-малко бръчки, по-малко килограми, по-малко болести. Защо не?

Зеленият чай е способен да избави организма от натрупаните токсини, да забави процесите на остаряване и да предотврати развитието на различни видове рак.

Представяме ви 5 основателни причини да направите зеления чай своя любима напитка!

1/ Детоксикация
Искате да се избавите от натрупаните през зимните месеци токсини, да иктивизирате имунната си система и да подобрите състоянието на кожата си? Устройте разтоварващ ден със зелен чай. В продължение на целия ден пийте зелен чай, който можете да комбинирате с 2 кг зеленчузи по избор (без картофи) и 300 грама риба.

2/ Младост
Научен експеримент, проведен в Япония, потвърждава, че полифенолите в състава на чая въздействат подмладяващо. Силата им на влияние е няколко пъти по-голяма от тази на витамин Е. Полифенолите предотвратяват появата на бръчки, неутрализират въздействието на свободните радикали и забавят процеса на остаряване на тялото.3/ Здраве
Редовната консумация на силен зелен чай може да намали времето на боледуване с 1/3. Важно правило: напитката не бива да бъде гореща, тъй като така може да увреди лигавиците.

4/ Поддържане на теглото
Лекари от САЩ са установили, че съдържащите се в зеления чай вещества възпрепятстват пълноценното усвояване на приеманите мазнини. За максимален ефект пийте зелен чай 30 мините преди и след хранене.

Полезен ли е чаят?


5/ Приятен бонус

Зеленият чай намалява вредата от дългото стоене под палещите лъчи на слънцето. Можете да използвате настойки от зелен чай, за да изплаквате тялото си.Добави коментар