5 храни, подходящи за укрепване на долната част на таза

270
5 храни, подходящи за укрепване на долната част на таза

Не само мускулните упражнения могат да помогнат

В Обединеното кралство 1 от 3 жени се оплакват от неволно изпускане, причинено от отслабени мускули в долната част на таза. Но това е тема, която е табу за много хора. Просто защото никой не иска да признае, че ако се засмее може да се подмокри.

Проблемите могат да възникнат, когато мускулите в тази долната част на таза са разтегнати или отслабени. Това може да е следствие на раждане, но и заради наднорменото тегло, чест запек, вдигане на тежки тежести във фитнес залата, стареене.

Най-честият начин за укрепване на мускулите надолу е чрез упражнения, но правилната диета също играе важна роля.

Ето пет храни, които трябва да помогнат за укрепването на таза.

1. Вода

"Пиенето на много вода ще хидратира тялото ви и ще изчисти токсините от дебелото черво." Дехидратацията може да доведе до дисфункция на червата, а запекът е една от основните причини за отслабване на таза. Избягвайте прекомерна консумация на кафе, чай и газирани напитки, тъй като те са силен диуретик и дразнят пикочния мехур, като могат да причинят свръх активност. Идеално да пиете алкална, антиоксидантна вода, благодарение на превъзходните й хидратиращи свойства и способността да измита токсините от тялото.

2. Банани

"Бананите съдържат магнезий - както картофите, пълнозърнестите храни, бобовите растения и ядките. Всички тези неща са важни за вашата диета, тъй като магнезият е отговорен за правилна мускулна и нервна функция, намалява спазмите на пикочния мехур и позволява да се изпразни напълно при уриниране. Магнезият е доказано, че облекчава запека поради лаксативния му ефект". 

3. Мазна риба

Много от нас консумират повече омега-6 мастни киселини, отколкото би трябвало (от растителни масла или семена), които могат да предизвикат възпаление в организма. Омега-3 мастни киселини са друг тип мастни киселини от рибено масло, те помагат да се намали всяко дразнене, което може да възникне от омега-6 мастни киселини. Омега 3 може да намерите в много храни, включително мазна риба, ленено семена и орехи, но за да сте сигурни, че достигате препоръчителната дневна сума, взимайте и висококачествена добавка.

4. Авокадо


Храните, които съдържат големи количества лимонена киселина, като портокали, лимони, грейпфрут и боровинки, могат да предизвикат дразнене и да влошат контрола върху пикочния мехур. Изберете плодове като авокадо, ябълки или круши. Те ще осигурят на организма жизненоважни хранителни вещества, включително фибри, без да причиняват дразнене на тазовото дъно.

 5. Яйца


Последните проучвания показват, че жените, които имат високи нива на витамин D, имат по-малък риск от отслабване на тазовото дъно, а витамин D помага за силата и функцията на скелетната мускулатура, а недостатъчността е свързана с лошата мускулна сила и загуба на мускулна маса. Ако смятате, че не приемате достатъчно количество витамин D (особено в по-студените месеци), си набавете храни като мазна риба, сурово мляко и яйца и разбира се, много време на слънце.Добави коментар