4 храни за гениално дете

279
4 храни за гениално дете

Кои са главните стимулатори на умствената дейност у децата

Храненето с правилните продукти гарантира гениалност на детето, установиха американски диетолози след мащабно изследване. Главните стимулатори на умствената дейност у децата и подрастващите са рибата, млечните продукти, бобовите и доматите.

Морската риба притежава някои незаменими за човешкото здраве мастни киселини. Особено полезни са те за централната нервна система. Консумацията на морските продукти трябва да е по няколко пъти седмично за всички деца и дори за бременните жени.

Ценността на бобовите храни е в огромното количество витамини и фолиева киселина. Тя участва във формирането на сивото вещество и затова е незаменима за развитието на мозъка, посочва БГНЕС.

Доматите пък ускоряват работоспособността на невроните, като по този начин подобряват мозъчната дейност. Млечните продукти са незаменими за развитието на паметта, а и допълнително спомагат да се формира логично мислене.

Специалистите препоръчват поне един от тези продукти да се дават на учениците преди занятия. Това активизира работата на мозъка и помага за успешната усвояване на информацията.Добави коментар