3770 калории дневно?

55
3770 калории дневно?

Коя нация приема най-много калории?

Повече от една трета от американското население е с наднормено тегло, така че не е изненада, че ново проучване нареди нацията на първо място по брой калории, консумирани на ден.

Ново изследване показва, че американците приемат по 3770 калории дневно, повече от всяка друга държава по света. На второ място са жителите на Австрия с 3760 калории на ден. Следват Италия, Израел, Ирландия, Великобритания, Чехия, Нова Зеландия, Аржентина, Нигерия, Индия и Конго, съобщи БГНЕС.

Според специалистите жените трябва да консумират не повече от 2000 калории на ден, а мъжете 2400. Традиционната тестена кухня на италианците (пици, спагети) допринася за челната позиция на страната в класацията.

Изследването показва още каква физическа активност ви е необходима, за да изгорите 200 калории. Например бягането по стълби само за 2.5 минути изгаря 200 калории. Същото количество калории ще изгорите и с един час боулинг, 40 минути бадминтон, 37 минути танци, 40 минути градинарство и 40 минути миене на автомобил.Добави коментар