3 подправки, които удължават живота

174
3 подправки, които удължават живота

Зареждайки кухненския шкаф с повече подправки и билки, ние правим повече за здравето си

Зареждайки кухненския шкаф с повече подправки и билки, ние правим повече за здравето си, отколкото просто да овкусяваме вечерята. Традиционната китайска медицина и някои източни практики употребяват подправките за лечение на някои здравословни проблеми, както знаем.

Но има три подправки, чиято употреба може наистина да удължи живота ни.

Джинджифил за по-добро храносмиланеВ Изтока той е известен като най-доброто средство срещу прилошаване. Коренът на това растение може би е най-дълголетно използваният във времето. В Китай се употребява за медицинска и кулинарна цел, особено в рецептите с морски дарове. В тях има някои отровни съставки, а джинджифилът има детоксикиращо действие.

Гераниолът в него се свързва с антиканцерогенните си свойства. Китайската медицина препоръчва пиенето на чай от джинджифил като протекция от различни възпалителни процеси и поддържане на общата жизненост, посочва kulinar.bg.

Вечнозелени видове за жизненост и стабилностВ студените месеци в Китай борът е използван за подпомагане на жизнеността. Всяка част от него е намерила своето приложение – ментално и психологическо здраве се постига с отвара от борови иглички; антимикробно действие имат соковете на дървото; здравословно хранене, включвайки ядките в ястията.

В бора е концентриран най-мощният антиоксидант пикногенол, на който дължим полезното му действие.

Чесън за сила и енергияИталианската кухня почти не съдържа рецепта, в която да не фигурира чесън. Алицинът в него може да предпази от атеросклероза и запушване на коронарните артерии. Освен това намалява и регулира кръвното налягане, стимулира хипофизната жлеза, регулира кръвната захар и предпазва от рак.

Няма нужда от повече доказателства за това колко е важно да хапваме точно тези 3 живителни подправки, колкото се може повече.Добави коментар