25 хиляди Биг Мака

50
25 хиляди Биг Мака

Нов световен рекорд

Пенсиониран затворнически надзирател в САЩ изяде своя 25-хиляден Биг Мак, поставяйки нов световен рекорд, съобщава Би Би Си.

На церемония в негова чест в заведение на Макдоналдс в родния му град Фон дьо Лак, щата Уисконсин, той заяви, че ще продължи да яде Биг Мак "до смъртта си".

57-годишният Дон Горске се появи в документалния филм Super Size Me от 2004 г., в който се разказва за последиците от ежедневното приемане на храна от Макдоналдс, съобщава dariknews.bg.

Самият Горске е слаб и има нисък холестерол. "Когато бях на 19 години, изядох първите си 1000 Биг Мака и си помислих колко ли време ще ми трябва да стигна 10 000?", заяви Горске пред журналисти, които присъстваха на изяждането на 25-хилядния рекорден бургер във вторник.

"Тогава бях още момче и си мислех, че когато изям 25-хилядния, ще съм стар и пенсионер. Е, човек никога не знае, не съм чак толкова стар, на 50 и няколко години съм, но съм пенсионер. Човек не си мечтае да живее дълго, за да достигне предел като този", допълни Горске.

Той сподели, че изяжда един Биг Мак на 16 хапки и си записва броя на консумираните бургери в календари. Всяка седмица той си купува по шест в понеделник и осем в четвъртък и ги съхранява в хладилника или фризера си, докато е готов да ги изяде.Коментари

Коментар: 1

В какъв абсурден свят живеем...


  • 1

Добави коментар