25 блестящи кухненски трика

81
25 блестящи кухненски трика

Използвайте празна бутилка от вода, за да отделите белтъците от жълтъците

 Използвайте празна бутилка от вода, за да отделите белтъците от жълтъците

Счупете яйце в плитка купа, след което хванете жълтъка с бутилката, все едно го засмуквате.  Така лесно ще го отделите и ще го преместите в друга купа.

Не изплаквайте макароните

В никакъв случай не изплаквайте пастата, след като я сварите. Нишестето по нея помага на соса да се задържи. Не слагайте и зехтин или олио, за да не ги направите хлъзгави и да на могат да поемат соса.

Не се ядосвайте заради счупените блатове торта ...

 Ако блатовете на тортата са се начупили, бъдете креативни и спасете положението, като ги начупите в стъклена купа, гарнирайте с крем и сметана, украсете с плодове или ядки и сте готови.

Чисти тави с хартия за печене

Когато печете бисквити, слагайте хартия на тавата. Така няма да се налага да я  миете всеки път.

Нарежете билките с нож за пица

Съберете стръкчетата билки и минете по тях с нож за пица. Така без усилие ще имате ситно нарязани подправки.

Използвайте купа за отпадъците

Докато готвите, хвърляйте парчета отпадъци, черупки от яйца и други боклуци в голяма купа. Това ще ви спести не само време, но и бъркотия на плота. Ако сложите и пластмасова торбичка в нея, ще си спестите миенето.

За по-лесно белене на твърдо сварени яйца, сложете сол

Искате да обелите лесно твърдо сварените яйца? Просто добавете чаена лъжичка сол във водата за варене, преди да сложите яйцата.

Почистете блендера без гъба

Напълнете го на една трета пълна с топла вода и няколко капки веро, пуснете за 10 секунди и изплакнете.

Стария хляб превърнете в галета

Ако ви е останал хляб, който е поизсъхнал, не го изхвърляйте, а го замразете в торбичка с цип. След това пуснете за няколко пулсации в блендера и ще имате галета.



Добави коментар