13 съвета как да готвите без да изхвърляте и троха

55
13 съвета как да готвите без да изхвърляте и троха

В тази икономична кухня можете да използвате дори и корените на лука

Българинът масово изхвърля храна. В големите градове у нас 28.8% от съдържанието на кофите са хранителни отпадъци.

Статистиката сочи още, че в България остава 700 хиляди тона неоползотворена храна, докато 1.6 милиона от сънародниците ни живеят в нужда.

Вижте 18 малки трика, които ще направят кухнята ви по-икономична, а боклукът - по-малко:

1. Странно, но факт: лукът ще се прихване от белите краища с корени. Просто ги сложете в чаша с вода и ги оставете на слънчево място. Можете да режете отново порасналите зелени краища на всеки няколко дни – така получавате безкраен материал за готвене.

2. Ако ви е трудно да изразходвате цялата кутия прясно мляко, преди да се развали, направете извара от непотребната част. Това е много лесно – просто трябва са смесите прясно и кисело мляко, да го затоплите, а след това са прецедите сместта.

3. Утайката от кафето може да бъде използвана повторно. Тя държи мравките далече, отървава ни от неприятните миризми и стимулира растежа на саксийните растения.

4. Портокаловите кори могат да ни послужат срещу комари и мравки през лятото. Освен това те също премахват неприятните миризми.

Останалите вижте тук



Добави коментар