10 любопитни факта за бирата

182
10 любопитни факта за бирата

Съществуват официално 400 вида бира

„Бирата е доказателство, че Господ ни обича", казал Бен Франклин. Любителите на тази алкохолна напитка ще се съгласят напълно с него. Под формата на песен дори са били най-старите открити рецепти за приготвянето на пивото. А първите професионални производители на бира са били жени.

И днес тази освежаваща напитка, която е със сравнително ниско съдържание на алкохол, носи наслада на всички свои фенове. Нерядко е определяна и като най-масовата и най-често консумираната алкохолна напитка в световен мащаб

Вижте 10 любопитни факта за бирата:

Зитология е наименованието на процеса по изучаване на бирата, правенето на пивото и всяка една съставка в процеса на приготвяне.

Най-старите открити рецепти са за приготвяне на бира. Те били издялкани на каменни плочи и са били под формата на песен.

Твърди се, че много преди Христа са правили атрактивни реклами за бира.Първите професионални производители на бира са били жени.
Хмелът, който се използва при направата на бира, е от същото семейство като марихуаната.

В древен Египет е била извършена екзекуция на пиян водач на колесница. Тялото му било заковано за вратата, на мястото, където пил бира, посочва Дарик радио.

Когато британските пивовари се опитвали да изпратят бира за Индия, пивото, разбира се, се разваляло по пътя. Пивоварите започнали да добавят още и още от съставките, за да увеличат трайността на бирата. По този начин несъзнателно направили нов вид по-силно пиво, днес наричано индийски пейл ейл.

Съществуват официално 400 вида бира.

Страхът от празна чаша се нарича ценосиликафобия.Добави коментар