10 интересни ястия с пилешко

545
10 интересни ястия с пилешко

Тези пилешки ястия ще накарат вашето семейство да се влюби в тях

Понякога е досадно след изморителен ден да измислиш и да сготвиш вечерята. Това води до неприятна рутина, с която всяка домакиня се сблъсква. Затова всички обичаме доставката на храна.

Международната платформа за поръчка на храна foodpanda подбра 10 от най-интересните ястия с пилешко месо, които домакините по света поръчват за вкъщи. Пилешкото месо е полезно, вкусно, приготвя се лесно и е достъпно.

Тези пилешки ястия ще накарат вашето семейство да се влюби в тях. Ако вие не може да намерите точно тези специалитети или от къде да ви ги доставят, то може да си ги приготвите бързо и лесно у дома.

1. Пилешки пай - Пилешките мини пайове са едни от най-поръчваните в Скандинавските страни. Те се приготвят под формата на мини тарт, изпечен и пълнен с пиле, царевица и сметана.

2. Сандвич с пилешко и Цезар - Това е един от най-поръчваните бургери в Холандия. Сандвич със сусамово хлебче, пилешко месо, рукола и бял сос.

3. Пиле с чили сос - Испанците са най-големите почитатели на пилешкото месо, приготвено с чили сос. Около 11% от всички поръчки на храна са за пилешко с пикантен сос.

4. Пиле с ориз - Традиционният български специалитет е най-поръчваното ястие за обяд. Всеки един ресторант с обедно меню предлага тази вкусна храна.5. Паста с пиле и зеленчуци - Пастата с пиле и зеленчуци или по-точно китайски спагети с пиле са сред най-консумираните в Китай. Дори и италианците не изяждат толкова много паста с месо, колкото в Китай.

6. Ризото с пиле и сметана - Италианците са най-големите почитатели на ризотото с пиле и сметанов сос. Ястието е много тежко и е добре да бъде консумирано за обяд или като ранна вечеря, защото затормозява храносмилането.

7. Пилешки такос - Пилешкият такос е най-предпочитан сред мексиканците. Това е традиционна храна за този регион.

8. Палачинки с пилешко месо и царевица - Палачинките са нещо много вкусно и любимо както в сладък, така и в солен вариант. А лидерите в консумацията на палачинка с пилешко месо и царевица са жителите на Нова Зеландия.9. Пилешки крила "Бъфало" - Най-известните крилца в САЩ са любима храна на американците.

Вижте още: Хрупкави пилешки крилца в портокалов сос

10. Пилешка скара/пържоли, шишчета/- Сърбия и Македония са лидерите в консумация на пилешки пържоли и шишчета. Над 65 % от жителите в активна възраст консумират пилешко месо, ежедневно.Добави коментар