10 интересни факта за месото

701
10 интересни факта за месото

Най-скъпото говеждо е от крави, които пият бира

Цветът на червеното месо се определя от количеството миоглобин в него. Той представлява белтък, който снабдява мускулите с кислород. Червено месо е говеждото, свинското, агнешкото и козето.

За да се храним здравословно, диетолозите препоръчват да не приемаме повече от 500 гр месо седмично. Добре е да избягваме консумацията на колбаси, шунка и бекон.

Японците обожават basashi. Това е сурово конско месо, нарязвано на много тънко и овкусено само със соев сос и джинджифил.Най-добрата температура за печене на месото е между 60 и 70 градуса. Така се избягва образуването на канцерогенни вещества по време на обработката му.

През живота си човек изяжда около два тона месо. В тях влизат 70 хиляди пържоли.

На наградите на MTV Лейди Гага се появи с рокля от телешко месо. В отговор на разгневените вегетарианци, тя заяви: "Това определено не е проява на неуважение към вегетарианството. Причина е убеждението ми, че ако не се изправяме и не защитаваме това, в което вярваме, съвсем скоро ще имаме същите права като месото си. И в допълнение ще кажа: Аз не съм парче месо!"Готвачите в ресторантите могат да приготвят пържолата ви по шест различни начина – много сурова, сурова, средно сурова, средна, добре изпечена, много изпечена.

Най-бедно на мазнини е пуешкото месо - в него те са едва 1%. В пилешкото без кожата и шунката са 3%, телешкото – 8%, патешкото – 11%, а в бекона – 16%.

В Япония продават най-скъпото говеждо месо. То се добива от крави, които са на специална диета с бира и соя. Да не говорим, че получават и масаж всеки ден.

Медиците все още спорят дали вегетарианството е добра диета. Изследванията в САЩ показват, че хората, които не ядат месо, страдат по-рядко от сърдечно-съдови болести. При тях са по-малко и случаите на рак - с 69%. Надживяват другите хора с около 6 години.

Какви са ползите от различните видове месо можете да видите тук.Добави коментар