10 храни-врагове на сексуалното желание

122
10 храни-врагове на сексуалното желание

Нито хапка от това!

Много пъти сме ви разказвали за афродизиаците, които могат да разгорят и най-уморения човек след дълъг работен ден. Решихме да проверим дали знаете кои са храните – антагонисти на сексуалното желание.

1. Сирена
Въобще всички млечни продукти са хладнокръвни убийци на либидото. Забравете за френското сирене или за чашата топло мляко преди лягане. Наистина ще заспите и толкова.

2. Фасул
Бобовите храни въздействат на организма по различен начин. Някои хора се зареждат с енергия след консумацията на такива храни, а други губят тонус и храносмилането им се затормозява. Трети страдат от метеоризъм – газове с други думи.

3. Шоколад!Не се отказвайте от него, заменете го с черен шоколад с минимум съдържание на какао 70 %. Черният шоколад с естествено високо ниво на антиоксидантите стимулира изработването на серотонин и понижава стреса. Освен това този тип шоколад съдържа фенилетиламин – вещество, което се изработва в тялото ни в първите моменти на влюбеност.

4. Хот дог и други сандвичи фаст фуд
Високото съдържание на наситени мазнини се отразява върху потентността, повлиявайки върху продължителността на сексуалния акт.

5. Пържени картофки
Те преминават през силна обработка, а това ги прави храна с висок гликемичен индект. Колкото по-висок е този индекс, толково по-бързо се повишава нивото на глюкозата в кръвта след консумацията на продукта. Това означава, че усещаме бърз прилив на енергия, последван от същото толкова бърз отлив на енергия, оставяйки ни в състояния на нисък тонус. Какъв секс, когато не можете да си вдигнете и едното пръстче на ръката?

6. Сладости с мента
Ментолът, съдържащ се в ментата, предизвиква рязко падане на половото влечение.

7. ТоникТой съдържа хинин, който се използва в качеството му на ароматизатор. Както е известно, напитката „джин с тоник” е изобретен от англичаните, живеещи в Индия и други страни в Азия. Хининът помага в борбата с маларията, но също така веществото се бори ефективно със сексуалната активност.

8. Червено месо
Ще наситите тялото си с желязо, което обогатява с кислород всички системи на организма. Някои мъже след похапване на пържола се чувстват по-диви и необуздани, но други – не с такова отлично храносмилане, се сдобиват със затормозен стомах и чувство на отпадналост.

9. Консерви
Те са полезни, защото съхраняват храната за дълъг период време. Проблемът идва в хранителната им стойност и енергията, с която ви даряват. Не рискувайте сексуалния си живот с консервирана храна. Заложете на прясна!

10. Червено вино?В умерени количества червеното вино повишава притока на кръв, премахна напрежението и премахва някои самоналожени ограничения. Но само толкова, ако не се спрете на първите две чащи, рискувате да се лишите от всякакви шансове за удовлетворяваща бурна нощ.Добави коментар