10 храни, разпалващи сексуалните страсти

173
10 храни, разпалващи сексуалните страсти

Ще се изненадате

Не за първи път повдигаме темата за афродизиаците. Това обаче, което си заслужава да отбележим този път е, че има храни, които само външния вид са способни да разпалят сексуалния апетит на човека. Други - не съвсем, въпреки че учените твърдят, че са истински афродиаци.

Разбира се, храните не действат с магическа пръчка върху човешкия организъм. Напълно научно доказано е влиянието им върху сексуалния апетит и чувствеността.

Със сигурност знаете, че лобстерът, шоколадът и много други храни са афродизиаци. Но дали подозирахте разпалващите либидото свойства на тези храни:

10. Диня

Динята е перфектна храна, която ще ви освежи в края на работния ден.

Тя съдържа изобилио от ликопен - вещество, което подобрява кръвообращението и отпуска кръвоносните съдове. Така кръвта достига до всички места в тялото ви.

9. Люти чушки

Те подпалват истински пожар в устата ни. Как успяват да ни възпламенят и в сексуално отношение? Лютото стимулира производството на ендорфини, ускорява сърдечния ритъм и ни кара да се потим. Защо ли и при секса се срещат тези три ефекта? Определено е предразполагащо...

8. Червено вино

Няма нищо по-секси от вино с плътен вкус, налято в обемна кристално чиста чаша. Разбира се, съставът на напитката също играе роля за разпалването на сексуалното либидо. Виното отпуска и съдържа ресвератрол - химикал, който притежава антиоксидантни свойства и подпомага работата на сърцето.

Умерената употреба на червено вино повишава сексуалното желание, осигурява оптимално овлажняване и удовлетворяващо преживяване.

7. Мака

Какво представлява мака? Кореноплоден зеленчук със сладък вкус, който най-често се предлага под формата на прах. Наричат го още Перуанска виагра.

6. Чесън

Ароматът на чесън е спорно привлекателен, но пък въздейства върху организма ни като афродизиак. Той е богат на аргинин - аминокиселина, която предшества производството на азотен оксид. А какво прави последният? Той подпомага кръвообращението. 

Вижте и останалите 5 храни тукДобави коментар