Живот по време на майчинство

242
Живот по време на майчинство

Как да станете щастлива майка и да запазите кариерата и отношенията с любимия?

Как да станете щастлива майка и да запазите кариерата си и хармонията в отношенията с любимия?

Новият радостен и непознат статут на майка идва в живота ни с редица различни страхове. Страхуваме се да не напълнеем, че няма да се справим добре като родители, страхуваме се от недостига на време и от изчезващите перспективи в професионалната сфера. Оправдани ли са тези страхове и какви възможности всъщност ни дава майчинството?

„Кажи сбогом на кариерата си“

Невероятно, но според официалната статистика новоизпечените мами стават за работодателя още по-ценни кадри. Оказва се, че в последно време при търсене на нов служител компаниите предпочитат кандидатки с деца. Всичко е много просто – майчинството е най-добрият курс по тайм-мениджмънт, стратегическо планиране и кризисно управление, да не говорим пък за други важни качества като устойчивост на стрес и емоционална стабилност.

Така че младите майки могат да не се притесняват от проблеми в професионалната сфера, ако вече сте се научили едновременно да варите супа, да почиствате изрисуваните тапети и да разтървавате сбилите се дечица, вече никакви служебни перипетии не могат да ви уплашат.

Вижте още тукДобави коментар