Жена в кома роди бебе

413
Жена в кома роди бебе

Няма шанс за живота на майката

Италиански лекари изродиха чрез цезарово сечение момченце от майка му, която е в клинична смърт от два месеца, съобщи в. "Телеграф". 36-годишната жена от Милано претърпяла масивен мозъчен кръвоизлив през октомври по време на 23-ата седмица от бременността си. Лекарите не успели да спасят живота й.

Имало риск и за нероденото й дете. Чрез животоподдържащи системи лекарите от болница "Сан Рафаеле" успели да спасят бебето, което се "хранело" през тръба, поставена в стомаха на майка му, съобщи БГНЕС. Момченцето се родило в 32-ата седмица, въпреки че нормалната бременност продължава между 38 и 40 седмици.

Специалистите сметнали, че най-безопасно за бебето ще е да се роди, след като мине 28-ата седмица. Бебето тежи 1.8 килограма и е в добро здравословно състояние. Веднага след раждането роднините на италианката разрешили органите й да бъдат дарени за трансплантации.

Подобен случай имаше в Ирландия. Бременна жена била поставена на животоподдържаща система, която роднините поискали да бъде изключена. Лекарите обаче отказали, защото по закон били задължени да се борят за живота на 16-седмичния плод. Случаят е отнесен към Върховния съд в Дъблин, а присъдата се очаква следващата седмица.Добави коментар