Жена с второ раждане у дома

125
Жена с второ раждане у дома

Бебето е добре

Здраво момченце с тегло около 3100 г се е появило на бял свят в домашни условия на 18 май, майката е украинска гражданка, женена за българин, научи "24 часа". Лариса М. и съпругът й, който живеят в една от морските общини, обяснили, че раждането протекло много бързо след първите симптоми и нямали време за реакция. Акуширал бащата. Той дори претеглил бебето като първо се качил с него на домашно кантарче, след това сам и извадил разликата.

На следващия ден, около 12 ч. след раждането, семейството се обадило на бърза помощ, екипът дошъл на място, видял, че майката и детето са добре и си заминал. Едва на третия ден майката и таткото пристигнали в родилното отделение на МБАЛ-Бургас с бебе на ръце, тъй като вписването в гражданските регистри на новородено става на базата на медицинска документация.

В професионалните среди раждането у дома въобще не се обсъжда, всеки специалист е наясно, че дори и при най-благоприятни прогнози могат да настъпят усложнения, категоричен е шефът на родилното отделение д-р Антонио Душепеев пред вестник "24 часа".

Моля ви, не раждайте у дома!

Все още не е ясно как на момченцето ще бъде издаден акт за раждане. Прегледът може да установи само че жената е родила, но не и дали точно това бебе е родено от нея, коментират медици. Не било изключено да се стигне дори до ДНК експертиза, за да се докаже по безспорен начин, че именно Лариса М. е майка на бебето.

За да се спази, макар и пост фактум процедурата, украинката и новороденото бяха приети във вторник в болница. Прегледът показал, че те са в добро състояние. Това е второто раждане на Лариса. Първото й дете отново било родено в домашни условия, но в МБАЛ нямат информация как е станало това. Лариса и съпругът й категорично отказаха да разговарят с екип на вестника.

Още във вторник вечер майката е избягала от родилното заедно с бебето си, научи "24 часа". По неофициални данни Лариса е последователка на руска секта, малка общност от която обитава едно от странджанските села. През ноември м.г. 24-годишна студентка роди у дома в Бургас, бебето обаче беше мъртво. Прокуратурата образува досъдебно производство, което приключи с отказ за привличане на обвиняем. Според разследването няма виновно поведение от страна на майката.Добави коментар