Жена роди мумифицирано бебе

213
Жена роди мумифицирано бебе

Загиналото в утробата на майка си детенце е било живо до около 5-ия месец от бременността

Живо и здраво бебе и мумифицираният му близнак извадиха при секцио лекарите от родилно отделение на варненската МБАЛ „Св. Анна“ в края на октомври, съобщава „Петел”. Загиналото в утробата на майка си детенце е било живо до около 5-ия месец от бременността на жената. След това обаче нещо се е случило и то починало. Какво точно е станало, тепърва ще установяват патолозите.

Близнакът на починалото детенце обаче е продължил да се развива съвсем нормално. Тъй като бременността е била двуплодна, а и по медицински показания, жената е трябвало да роди със секцио към края на октомври. Въпреки че в утробата си е носила мумифицирано бебе близо 4 месеца, бременността достига своята зрялост и варненката ражда по план. За съжаление, жената не е знаела, че най-щастливият момент в живота й ще бъде помрачен от новината, че едно от бебетата й е мъртво.

Вижте още: Жена бременна 44 години

Лекарите признават, че много рядко се случва при наличие на мумифицирано бебе, развило се до такава висока степен, бременността да протече нормално и до край, посочва вестник "Монитор".

По уникалния случай във варненското родилно отделение в момента текат процедури, които да изяснят от медицинска гледна точка цялата история и да се намерят, ако е възможно, причините за случилото се. Точно това е и причината от отделението на този етап да отказват коментар.Добави коментар