Жена почина при раждане

230
Жена почина при раждане

На близнаци

Жена ми е ангел. С тези думи Лъчо Ангелов описва съпругата си Фани, която умира по време на раждането на техните близнаци. Трагичната история е от Монреал, където живее българското семейство, информира novini.bg.

„Бях точно до нея и сестрата ме поздрави : "Честито, имате две деца", а в този момент тя започна да казва: „Не се чуствам добре“. Така започна всичко“, сподели пред Global News Лъчо. Той е изведен незабавно от стаята, докато докторите се опитват да спасят 43-годишната Фани. „Бях отвън и се молех“, спомня си съпругът.

Минути по-късно обаче му съобщават, че жена му е починала от амниотична емболия. Това е рядък случай, когато околоплодната течност попада в кръвна на майката. След като Фани умира, Лъчо се обвинява за смъртта й. Казва, че това е човешката реакция – да се пита какво не е направил за нея. Два-три дни след това не е можел да мисли дори за новородените близнаци и е ходел в болницата "механично".

Момичетата вече са на една седмица. Те се намират в неонатологията. Лъчо обаче не обвинява лекарите за случилото се и смята, че екипът на болницата в Монреал е направил всичко възможно, за да спаси Фани. Смъртта на българката обаче се разследва. Погребението на Фани е било в неделя. Тя и Лъчо са били женени от дълги години. Освен бебетата, те имат и 11-годишен син.Добави коментар