Жена от Дупница ползвала 20 години отпуск по майчинство

738
Жена от Дупница ползвала 20 години отпуск по майчинство

39-годишна жена от ромския етнос в Дупница удари рекорд, като роди 13-о си дете

39-годишна жена от ромския етнос в Дупница удари рекорд, като роди 13-о си дете. Зоя Маврова отбеляза и друго постижение вчера - вече цели 20 години без прекъсване тя е в отпуск по майчинство, съобщава DenNews.bg, цитирани от вестник Стандарт.

И 13-е деца на ромката са проплакали в родилно отделение на общинската болница. Малкият юнак №13 се появи на бял свят като 101-о бебе, проплакало в родилното отделение на общинската болница в Дупница.

За израждането му помогнаха и вещите напътствия на д-р Дима Зантина и акушерката Кръстана Лазарова. Първите 8 деца ромката е родила от първия си съпруг, но тъй като много я биел, тя ги оставила за осиновяване, като от най-голямата си дъщеря вече има и внуче.

След като Зоя Маврова срещнала втория си съпруг, който бил много грижовен, задържала останалите 4 рожби, а сега при нея ще остане и бебе № 13. Поне така смята. Откакто живеела с втория си съпруг, спестявала всяка стотинка от полагащото ѝ се майчинство от бебета № 9, 10, 11 и 12, а сега на картата ѝ ще постъпват пари и раждането на бебе № 13.

Първото си дете Зоя Маврова е родила, когато била на 20 години, а пред екипа на DenNews.bg тя споделя, че твърдо е решила вече да си постави спирала и да приключи с непрестанните си забременявания, защото вече се чувствала страшно изтощена.

Добави коментар