Жена обиколи четири болници в три града, за да роди

539
Жена обиколи четири болници в три града, за да роди

Родилка обикаля четири болници в Ямбол, Стара Загора и Бургас, докато роди

Родилка обикаля четири болници в Ямбол, Стара Загора и Бургас, докато роди, предава bTV.

"На 10 декември снаха ни имаше родилни болки, но болницата "Св. Пантелеймон" в Ямбол се оказа затворена през нощта, защото има заразени лекари. Така през нощта се налага да тръгнат за Стара Загора", сподели свекървата на жената.

"Доста се лутахме, докато намерим отделението в Стара Загора. Лекарката, която я прегледа през нощта, отказа да я приеме, защото нямали места. Отидохме във втора болница - "Тракия". От охраната казаха, че не приемат през нощта, трябвало да дойдем през деня", разказва свекърът. Следва пътуване от 200 км до болница "Дева Мария" в Бургас, където жената ражда момиченце.

"Ангажимент на личните лекари било да информират бременните, че отделението не работи", казват от ямболската болница. От старозагорската университетска болница пък казват, че не приемат хора от Ямбол, освен ако състоянието им не е спешно.

От болница "Тракия" обаче заявили, че са шокирани и започват незабавна проверка. "Няма да търсим отговорност от болниците, но те трябва да си променят ритъма на работа", коментира свекървата.

Добави коментар