Здравето зависи от месеца на раждане

252
Здравето зависи от месеца на раждане

Родените през лятото и есента с устойчива имунна система

Родените през декември имат голям шанс да доживеят до дълбока старост. Затова пък при тях е висок и рискът от заболяване от шизофрения или маниакално-депресивна психоза.

Който се е родил през януари, също рискува да получи заболяване, което да го изпрати в психиатрията. Смята се, че за това може би е виновна липсата на светлина в последния месец от бременността. Това действа върху намаления синтез на витамин D, с помощта на който се формира мозъка на бебето.

Родените през февруари и март често страдат от сенна хрема и други видове алергии. Раждането няколко месеца преди полените да полетят из въздуха повишава риска от алергия към тях. Имунната система на бебето реагира остро на хвърчащите семена и рискът от сенна хрема е висок.Родените през март рядко доживяват до дълбока старост. При тях има склонност към заболявания на сърдечно-съдовата система и болести на дихателните органи.

Април и май могат да се отразят зле дотолкова, че родените през тези месеци да са склонни към алкохолизъм и депресия. Родените през тези месеци понякога, много рядко, са дълголетници.

Родените през лятото и през есента са с изключително устойчива имунна система. При това тези, които са родени през август, имат по-висока устойчивост от родените през юни и юли.Който се е родил през август, септември или октомври, се появява на бял свят няколко месеца преди големите студове. Щом стане студено, бебетата прекарват по-голямата част от времето си вкъщи. Там те се сблъскват с акарите и обикновено родените в края на лятото и началото на есента имат алергия към домашен прах.

Родените между октомври и януари имат много по-голям риск да развият алергия към животни, отколкото родени през пролетта и лятото. Хлапетата са близо до домашните любимци в затворени помещения през студените месеци и развиват по-висок риск от алергия, пише woman.bg.

Родените през октомври, ноември и декември често доживяват почти до сто години. Смята се, че високите хора живеят по-дълго, а също така и че те се раждат обикновено към края на годината.Коментари

Коментар: 1

ЩО ЗА ГЛУПОСТ?!


  • 1

Добави коментар