Здравето и датата на раждане?

114
Здравето и датата на раждане?

Сезонът, в който родите детето си, може да определи болестите му

Според ново проучване, месецът, в който се роди бебето ви, може да повлияе на здравето, интелекта и качеството му на живот, като цяло. За основен маркер тук се ползва степента на слънчеви лъчи, с които бебето ви е посрещнато още при раждането си.

Учените вярват, че витамин D, който си набавяме основно чрез слънчевите лъчи, спомага регулирането на хиляди гени и тяхното развитие с растежа на детето. Следователно недостигът на този витамин през първите месеци след раждането може да окаже сериозно влияние, според публикации в Daily Mail.

Изследването предполага, че пролетните бебета са по-застрашени от болести като астма и аутизъм. Липсата на слънце се отразява най-сериозно на бебета от северни страни като Норвегия. Там обаче се справят с липсата на слънце, като наблягат на мазната риба, богата на важния витамин D.

Според цифрите пък в Щатите се забелязва следната тенденция – родените есента бебета надживяват тези, които са родени през пролетта със средно 160 дни. В Шотландия е установено, че бебета, родени през април, са с 50% по-висок риск от развитие на множествена склероза, в сравнение с тези, родени през декември.

Въпреки всичко, учените уточняват, че факторът слънце увеличава риска със значително нисък процент – водещи за реално рискови групи остават съвсем други фактори.Коментари

Коментар: 1
OUwPnEHYFRzbvWL

That’s more than sesnbile! That’s a great post!


  • 1

Добави коментар