Зачеване заради кокоше яйце

368
Зачеване заради кокоше яйце

Как жълтъкът му помогнал на двойка с проблеми?

Британка стана майка след осем години напразни опити да забременее благодарение на инжектиране на жълтък от кокоше яйце.

38-годишната Лиан Блекуел и съпругът й, 48-годишният Анди, правели безуспешни опити да се сдобият с дете от 2003 г. насам, като похарчили 15 000 паунда за инвитро, но без успех, пише БГНЕС.

Лекарите открили, че тялото на жената произвежда клетки, засилващи имунната система, които атакуват оплодените яйцеклетки. Поради това те й инжектирали протеин, взет от кокоше яйце, за да отслабят имунната й система.

В резултат на това тя успяла да роди здрав син на име Мартин през февруари. "Беше удивително, когато взех Мартин в ръцете си за първи път и фактът, че чакахме толкова дълго време направи усещането още по-силно. Не осъзнавах колко депресирана започвах да се чувствам", разказа Лиан от град Грантъм, графство Линкълншир.

Д-р Джордж Ндъкве от болница в Нотингам установил, че двойката има несъвместими имунни системи. Лиан помолила да й направят имунологичен тест, след като прочела за възможните ефекти от имунната й система върху бременността.

Лекарите решили да й инжектират комбинация от екстракт от яйца и соево масло, след което отново й били поставени оплодени яйцеклетки. Този път Лиан най-сетне открила, че е бременна с Мартин, роден преди 14 седмици.Добави коментар