За здравословна бременност

148
За здравословна бременност

Вижте правилата

По време на бременността, организмът ви впряга всичките си сили, за да защити бебето в корема ви. За максимален успех в начинанието обаче е нужна и вашата помощ. Колкото по-здравословна е бременността ви, толкова по-здраво ще е и бебето ви. Ето и основните правила на бременността в тази посока.

* Хранителните навици. Бебето ви се храни чрез вас, което означава, че трябва да сте особено внимателни какво точно ядете. Увеличете дневния прием на калории с около 200-300 и наблегнете на плодове, зеленчуци, пълнозърнени храни и ядки. Уверете се, че нивата на калций, желязо и фолиева киселина в организма ви са препоръчителните - ако е необходимо, приемайте ги с хранителни добавки - по предписание, разбира се.

* Пийте витамини. Ако наблюдаващият гинеколог прецени, че не успявате да си набавите нужните витамини чрез храната, ще ви насочи към правилните за вас витамини, които са нужни за развитието на бебето ви.

* Бъдете активни. Упражненията ви позволяват да контролирате теглото си, подобряват общия ви тонус и укрепва силите ви за раждането. Разбира се, трябва да съобразите избрания спорт с бременността си.

* Спазвайте забраните. Знаете ги наизуст и все пак - без кофеин, цигари и алкохол.

* Внимавайте с лекарствата. Добре е по време на бременността да не приемате такива, но ако ви се наложи, трябва да са внимателно преценени и одобрени от гинеколога ви.

* Не пренебрегвайте пренаталните прегледи и изследвания - както задължителните, така и препоръчаните от гинеколога ви, съответстващи на собственото ви здравословно състояние, възраст и други особености.

* Пийте много вода. Тя изчиства организма ви от токсини и гарантира достатъчна за развитието на плода амниотична течност.Добави коментар