За смартфона през бременността

91
За смартфона през бременността

Колко често говорите по него?

Използването на смартфон през бременността може да провокира негативно влияние върху бъдещото дете. Това твърдят учени от Калифорнийския университет.

Съгласно тяхното изследване, децата на жени, които по-често от 4 пъти дневно са говорили по мобилен телефон, са предразположени към хиперактивност. При тях рискът е с 28% по-висок, отколкото при децата, чиито майки са използвали по-рядко своя смартфон.

Учените обясняват своите наблюдения с факта, че телефоните излъчват електромагнитно излъчване. Именно то влияние на плода и може да го направи хиперактивен.

Засега, уточняват изследователите, не е налице категорична връзка между хиперактивността и смартфоните. Поради това те ще продължат своите изследвания, за да докажат съществуването й.

Трябва да отбележим, че съгласнно данни от друго изследване, проведено от Кралския колеж в Лондон, неправилното хранене на бременната жена може да бъде ключов фактор за развитието на синдром на дефицита на внимание и хиперактивност. Учените тогава посъветваха бъдещите майки да понижат количеството на захар и мазнини в менюто им.

Те препоръчватоще да не се злоупотребява с преработени храни и сладкарски изделия. Това ще се отрази положително върху здравето на бъдещото дете.Добави коментар