За щъркела и бебетата

1272
За щъркела и бебетата

Една по-различна история

Щъркелът носи бебето - това и най-малките деца го знаят. Защото родителите често прибягват до приказната версия за раждането, която избягва директия отговор на въпроса "от къде се появи малкият вързоп в старото ми легло".

Дали това е правилният подход няма да спорим. Вижте няколко факта за щъркелите, които ще ви отвлекат от мислите за раждането и които можете да разкажете на бъдещето си дете вместо историята с бебето.

Гнездото на щъркела често тежи неколкостотин килограма. То се изгражда от клони, мъх, хартия и парцали.Тези птици обичат хората и населените места. На покрива на основното училище в село Белозем има 21 гнездящи щъркелови двойки.

Щъркелите се държат като двойка само в района около гнездото. Ако се срещнат на полето в търсене на храна, двете птици не си обръщат никакво внимание.

За малките се грижат и майката, и бащата. Те се редуват в мътенето,а след това и двамата носят храна.Обикновено малките щъркелчета са привързани към мястото си на раждане. Те изграждат собственото си гнездо най-често в близост до него.

Ако сънуваш, че щъркел каца на къщата ти, значи ще имаш бебе. Гнездо с много щъркелчета пък е знак за голямо семейно щастие.

А вие какво ще разкажете на детето си за раждането? Споделете в коментарите.Добави коментар