За пола - внимателно

1453
За пола - внимателно

Европа съветва гинеколозите

Съветът на Европа не забрани на лекарите да съобщават пола на бебето на бъдещите родители. Целта на проектозакона беше да спре практиката на принудителните аборти в някои страни заради предпочитанията на семействата. За сметка на това беше взето решение тази информация да бъде поднасяна "внимателно".

Опитът на гинеколозите показва, че родителите у нас, не искат да знаят пола на бебето, се броят на пръсти, посочва bTV.

"В повечето случаи родителите се интересуват и това е първият въпрос при ултразвуковия преглед: "Какъв ще бъде пола на детето?", обясни д-р Георги Коларов, акушер-гинеколог в "Майчин дом".

Идеята в 21 век да забранят на лекарите да съобщават пола на бебето, му се струва абсурдна. Още повече, че у нас няма практика да се прави аборт заради пола на децата.

Колкото до "внимателното" съобщаване - по думите му няма лекар, който да не внимава. Защото в повечето случаи родителите идват със своите предпочитания.Коментари

Коментар: 1
za pola

Boje , kakvi gluposti....aborti se pravqt ne poradi tazi prichina, a ako ima takiva hora...ostavam bez dumi...Neka se rajdat jivi i zdravi bebeta, obichani i jelani, drugoto nqma znachenie


  • 1

Добави коментар