За красиви и леки крака през бременността

784
За красиви и леки крака през бременността

Как да се справим с тежестта и отоците?

Чувствате ли краката си толкова натежали, че ви е трудно да ги отлепите от земята? Ето едно от неразположенията на бременността, което най-вероятно не сте очаквали. Тежестта в краката съпътства повечето бременни още от първите месеци. През третия триместър тя се комбинира и с отоци.

Състоянието се смята за нормално, тъй като организмът на бъдещата майка произвежда с 50% повече кръв и телесни течности, за да задоволи нуждите на бебето. Освен че бременните задържат вода, плодът притиска и вена кава, която отвежда кръвта от крайниците към сърцето. Поради тази причина определено количество от нея се застоява в краката ви. Как да се справите с тежестта и отоците?* Вдигайте крака на високо колкото е възможно по-често. Не ги кръстосвайте. Когато си почивате и по време на сън, лягайте на лявата си страна. Така ще облекчите натиска върху вена кава, която се намира в дясната половина на тялото ви.

* Носете широки обувки и чорапи, които не пристягат глезените ви. Движете се повече. Изберете си спорт, който да ви разтоварва.

* Намалете консумацията на сол и газирани напитки. Пийте повече вода - колкото и да звучи абсурдно, това помага срещу задържането на течности.* Доверете се на изпитана и ефективна козметика. Кремът за незабавен комфорт на краката по време на бременност на Mustela® облекчава чувството на тежест и дискомфорт. Екстрактът от мента приятно освежава краката. Еласторегулаторът и лупеолът, в комбинация с есцин, укрепват поддържащите тъкани на кожата и я тонизират. Хиалуроновата киселина и пептидите от авокадо подобряват качеството на епидермиса.

Предназначен специално за бременни, кремът за незабавен комфорт на краката по време на бременност не съдържа алкохол и парабени, а формулата му свежда до минимум вероятността от алергичти реакции. Нанасяйте го сутрин и вечер с масаж от петите до най-горната част на бедрата.Добави коментар