За храненето и пола на бебето

1386
За храненето и пола на бебето

Можем ли чрез храната да планираме бъдещето си дете?

Чували ли сте един от митовете на бременността, според който видът на храната, която предпочита майката, може да повлияе на бебето? Е, оказа се, че има нещо вярно в него.

Според данните от ново изследване, на пола на бебето, което носите, може да повлиея начинът, по който се храните през първите месеци от бременността. Учените смятат, че ако не приемате достатъчно калории, най-вероятно ще родите момичета. Ако пък се храните обилно, ще станете майка на момче.

Специалистите обясняват тази зависимост и научно. Според тях недохранването в ранна бременност води до раждането на момичета, защото мъжките зародиши са по-уязвими. Затова те не оцеляват в условията на нискокалорична диета.Според други изследвания, хранителният режим на бъдещата майка определя биохимичната среда на шийката на матката. В зависимост от това дали средата е алкална или киселинна, тя пропуска единия или другия вид сперматозоиди, което определя пола на бебето.

Затова, ако искате момченце, добре е да наблегнете на месото, ориза, тестените изделия, сушените плодове, бобовите растения, меда и газираните напитки. За момиче трябва да включите в диетата си млечни храни, яйца, чайове и сокове.

Не забравяйте, че за да има резултат от този хранителен режим, трябва да го спазвате поне четири месеца преди да забременеете.Добави коментар