За бебе гений

357
За бебе гений

Нужните условия

Начинът на хранене, здравето, дори емоционалното ви състояние оказват значително влияние върху умственото развитие на бебето, още докато е в майчината утроба. Важните стъпки за гениално бебе са:

Достатъчно витамин В4 (холин)

Витамин В4 играе съществено важна роля за правилното изграждане на нервните центрове, отговарящи за способността за възприемане и съхраняване на информация. Според последните научни догадки недостигът на този елемент по време на бременност може да доведе до химични и структурни увреждания на мозъка на бебето.

Основните биологични действия на витамин В4 са противоанемично и укрепващо нервните тъкани. Бъдещите майки се нуждаят от минимум 450 милиграма витамин В4 на ден, който се приема с храната – яйца, червено месо, млечни продукти. Веднъж придобит, навикът е добре да бъде запазен и след раждането, тъй като по време на кърменето ще се нуждаете от 550 милиграма витамин В4 дневно.

Изследване на щитовидната жлеза

Обикновено изследване на кръвта може да даде отговор на въпроса дали щитовидната жлеза функционира в норма. Проучване, направено в Англия, сочи, че децата, родени от майки с дисфункции на щитовидната жлеза, имат със 7 точки по-нисък коефициент на интелигентност от децата на здрави майки. Добрата новина е, че когато нарушеното функциониране на щитовидната жлеза е диагностицирано и третирано, интелектът на детето е напълно незасегнат.

Движение

Американско проучване проследява връзката между физическата активност на бременната и интелектуалното развитие на роденото от нея бебе. Оказва се, че на 5-годишна възраст децата на 20-те спортували бременни имат значително по-висок коефициент на интелигентност и говорни умения от децата на другите 20 наблюдавани майки, които са се отказали от физическата активност по време на бременността. Предполага се, че вибрациите и звуците, които упражненията причиняват в утробата, спомагат развитието на ембрионалната нервна клетка.

Правилната цифра добавени килограми

Още през 70-те години на миналия век е доказано научно, че жени, които качват около 9-13 кг по време на бременността си, раждат деца с по-висок коефициент на интелигентност,, от бременни, наддали повече или по-малко. Едно от обясненията е, че теглото по време на бременността се отразява на теглото на новороденото, което пък е свързано с теглото на мозъка и съответното му развитие. Въпреки че разликата в интелигентността на детето при вариращо наддаване на бременната не е голяма, има достатъчно причини да се съобразите с основния лекарски съвет – прибавянето на килограми, съответстващи на 20% от идеалното тегло на тялото ви.

Грижа за себе си

Всички имаме лоши дни от време на време, но ако през бременността потиснатостта и притесненията станат постоянен емоционален фон, трябва да се вземат сериозни мерки. Хормоните, отделяни в майчиния организъм в състояние на стрес, повлияват развитието на нервната система на бебето, като намаляват потока на кръв към плода. Според друга теория кортикостероидите, които се отделят в завишени количества по време на стрес, може да повлияят самото изграждане на нервни клетки и връзки. Дайте си разрешение да се успокоите, правете упражнения редовно и потърсете професионална помощ за проблемите, които не сте в състояние да решите сами или с помощта на близки и приятели.Добави коментар