За аспирина

1486
За аспирина

Вижте кога жените трябва да го избягват

Аспиринът е едно от най-разпространените обезболяващи, което редовно приемаме. Дотолкова сме свикнали с него, че го смятаме за абсолютно безвреден - едва ли не като витамините. Истината обаче изобщо не е такава. Има няколко факта за лекарството, които е добре да знаете, особено ако сте жена.

Не със спирала
Ако сте избрали спиралата като контрацептично средство, то е добре да не пиете аспирин. Той пречи на действието й и е добре да го замените с друго лекарство.

Не по време на менструация
Изберете друго обезболяващо, за да се справите с болките по време на менструация. Аспиринът не е препоръчителен, особено ако страдате от обилно кръвотечение, тъй като е възможно той да го засили.Не по време на бременност
Абсолютно забранено е да се приема през първия и последния триместър. През втория може да се пие с изричното лекарско предписание. Аспиринът преминава през плацентата и може да причини увреждания на плода в първите месеци. Според някои изследвания, пиейки аспирин, е възможно да изложите бебето си на риск от стерилитет. В последните месеци аспиринът може да забави раждането или да предизвика обилно кървене.

Не по време на кърмене
Аспиринът преминава в млякото, което автоматично означава, че не бива да се пие от кърмачки. Възможно е бебето да се разболее от Синдром на Рей, който причинява отоци на мозъка и черния дроб.Добави коментар